Renkaanvaihto ammattilaisella vai itse? Huomioi nämä seikat!

Renkaanvaihto tulee eteen ennemmin tai myöhemmin, ja silloin moni pohtii, kannattaisiko tämä tehdä itse, vai kysyä apua ammattilaiselta. Moni on tottunut vaihtamaan renkaansa itse, mutta silloin vaarana on, että renkaiden oikea valinta, suuntaus tai asennus vanteille eivät mene nappiin.

Renkaiden vaihtaminen oikein on tärkein ajoturvallisuuteesi vaikuttava seikka lähtiessäsi kevään teille – sekä hermojasi säästävä toimenpide, kun valitset vaihtohommiin varmasti pätevän kaverin. Kun haluat saada hieman enemmän irti uusista renkaistasi, kannattaa siis valita avuksi rengasalan ammattilainen. Koska paljaalla silmällä on vaikea tunnistaa renkaidesi todellisia vaurioita, saat kattavimman tiedon ammattilaisten rengasliikkeestä.

Uusia renkaita hankkiessasi kannattaa miettiä, mitä olet valmis tekemään itse, ja mihin asioihin taas kaipaat ammattilaisen neuvoja. Yksinkertaistetusti voit miettiä tarpeen kolmen vaiheen kautta:

 1. vanhojen renkaiden kunnon arviointi
 2. uusien renkaiden valinta
 3. uusien renkaiden vaihtaminen

Renkaanvaihto ammattilaisella vai itse – ota huomioon nämä seikat

Kun pohdit renkaanvaihtoa, kysy itseltäsi, osaatko seuraavat asiat sataprosenttisen varmasti.

 • Tiedätkö, millaiset renkaat autoosi ja ajotyyliisi sopivat parhaiten?
 • Valitsetko oikeat renkaat ajamillesi teille – toiset toimivat paremmin karkealla soralla, toiset paremmin maanteillä.
 • Valitsetko talvella kitka- vai nastarenkaat?
 • Tiedätkö, ovatko renkaasi jo liian kuluneet vaihdettavaksi, ja olisiko aika hankkia uudet?
 • Millaiset vanteet haluat ja miten asennat ne?
 • Osaatko asentaa renkaat tasapainoisesti?
 • Ethän asenna väärän kokoisia tai -mallisia renkaita?

Jos yksikin näistä sai sinut epäröimään, on vaarana, että vaihdat renkaat väärin, mikä on aina riski liikenteessä. Esimerkiksi väärän kokoiset tai epätasapainossa olevat renkaat kuluvat nopeammin, tekevät ajokokemuksestasi huonomman ja menettävät tehojaan esimerkiksi jarrutuksissa, kaarteissa ja vesiliirrossa. Mikäli et ole rengasalan ammattilainen, suosittelemme kääntymään ammattilaisen puoleen, sillä renkaanvaihto on monivaiheinen prosessi, jonka virheet voivat kostautua rengasrikkona, renkaiden ennenaikaisena kulumisena tai epätasapainoisena ajokokemuksena.

Renkaanvaihto ammattilaisella on myös investointi, jossa panostat ajoturvallisuutesi ohella taloudelliseen ajoon. Ammattilaisen tekemä renkaanvaihto maksaa itsensä takaisin, sillä oikein asennetut renkaat kestävät pidempään käyttöä. Jokainen rengas kuluu käytössä ja kohtaa tiensä pään, mutta ammattilaisen vaihtamat renkaat eivät kulu ennen aikojaan esimerkiksi vaihdossa tapahtuneen virheen, epätasapainon tai väärän koon vuoksi. Näin ollen saat paremman käyttökokemuksen renkaille

Rengasliike osaa myös suositella renkaita, joissa on erityisen alhainen vierinvastus, minkä ansiosta renkaan polttoaineenkulutus on alhaisempi kuin muissa malleissa. Tämä jos mikä säästää myös rahaa, sillä et kuluta polttoainetta turhaan ajaessasi! Alhainen vierinvastus tekee ajokokemuksestani myös huolettomman etenkin pitkillä ajomatkoilla.

 

Renkaanvaihto ammattilaisella varmistaa sen, että saat takuuvarmasti autoosi oikein mitoitetut, tasapainoiset ja kulutusta parhaiten kestävät renkaat.

Rengasammattilainen valitsee aina oikeat renkaat ja vanteet

Koska erinomaisia vaihtoehtoja uusiksi renkaiksesi on runsaasti, ammattilaisemme auttavat mielellään valitsemaan juuri sinun ajotarpeisiisi ja kukkarollesi parhaiten sopivat renkaat. Täyden palvelun Point S -liikkeistämme saat kattavan valikoiman merkkirenkaita, laadukkaat Alcar-vanteet sekä kaikki renkaiden huolto- ja vaihtopalvelut.

Turvallisuus yhdistettynä parhaaseen mahdolliseen suorituskykyyn on aina tavoitteemme – tietenkään taloudellisuutta unohtamatta!

Palvelemme sinua kaikissa rengasasioissa! Tuotteemme ja palvelumme

 • merkkirenkaat henkilöautoihin, SUV-malleihin ja raskaaseen kalustoon
 • Alcar-vanteet eri ominaisuuksilla henkilöautoihin, SUV-malleihin ja raskaaseen kalustoon
 • renkaanvaihto ja asennus vanteille
 • tasapainotus
 • nelipyöräsuuntaus
 • renkaiden saippaus
 • TPMS-rengaspainevalvonta

Laitetaan yhdessä renkaat kuntoon – tervetuloa tutustumaan alan kattavimpaan valikoimaan!

Katso liikkeet