TPMS-rengaspaineenvalvonta

Tarjoamme Point S-liikkeissä TPMS-rengaspaineenvalvontaratkaisut kokeneiden ja koulutettujen ammattilaistemme toimesta. ALCAR-vanteemme ovat aina täysin yhteensopivia TPMS -järjestelmän tunnistimien kanssa. 

Rengaspaineenseurantajärjestelmä (TPMS) on ajoneuvoon integroitu järjestelmä, joka seuraa jatkuvasti rengaspainetta ja ilmoittaa muutoksista ajoneuvon ohjaustaululla. Mikäli renkaidesi paine muuttuu, saat välittömän ilmoituksen siitä kätevästi suoraan auton sisätiloihin. Näin ollen mahdollisiin rengaspaineen poikkeamiin voidaan puuttua saman tien, ja ajosi pysyy turvallisempana.

TPMS – turvaa ja älykkyyttä autoiluun

Alan markkinajohtajana tiedämme, että TPMS-rengaspaineenvalvonta on yksi tehokkaimmista tavoista lisätä ajoturvallisuutta ja taloudellisuutta, sekä vähentää renkaiden epätasaista kulumista ja polttoaineen kulutusta. TPMS on varmasti arvoaan vastaava sijoitus jokaiselle tiedostavalle autoilijalle, ja tarjoamme jälkiasennuksena niin suorat kuin epäsuorat järjestelmät sekä kaikki järjestelmiin liittyvät päivitys- ja huoltotyöt.

Mikäli tutustut sivuillamme myös vanteisiin, tai sinulta löytyy jo alta korkealaatuiset ALCAR-vanteet, voit olla varma, että kyseisen valmistajan vanteet ovat aina täysin yhteensopivia TPMS-tunnistimien kanssa. Täyden palvelun rengasammattilaisina tarjoamme Point S-liikkeistämme siis renkaiden, vanteiden ja niihin liittyvien palveluiden lisäksi ajoneuvoosi varmasti sopivan TPMS-ratkaisun, jolla teet autoilustasi entistäkin fiksumpaa niin ammatti- kuin vapaa-ajan käyttöön!

Katso lähin liike

TPMS-rengaspaineenvalvonta – seuraa lukemia helposti näytöltä

Kaikissa 1.11.2014 jälkeen valmistetuissa ajoneuvoissa on oltava EU-direktiivin täyttävä TPMS-järjestelmä. Käyttötarpeesta ja ajoneuvosta riippuen, ajoneuvoon on asennettu tehtaalla joko suora tai epäsuora valvontajärjestelmä.

Molemmissa tapauksissa järjestelmä kertoo sinulle helposti auton näytöltä, mikäli jokin renkaista menettää ilmanpainettaan.

Suora rengaspaineenvalvonta

Suora valvonta tarjoaa erittäin tarkan rengaspaineen tiedonkeruun ja seurannan. Jokaiseen vanteeseen asennetaan tällöin oma tunnistin, jonka kautta mittaus tapahtuu ja tieto välittyy langattomasti ohjaustauluun.

Hieman ajoneuvosta riippuen voit seurata joko kokonaistilaa havaitsemalla rengaspaineen muutoksista ilmoittavan merkkivalon nopeasti, tai, seurata jopa tarkkaa rengaskohtaista tilannetta, joka kertoo, mikäli yksittäisen renkaan paineissa tapahtuu muutoksia ja missä määrin.

Suora rengaspainevalvonta sisältää myös lisätoimintoja, joista mainittakoon rengastuksen tunnistus ja painehäviön tunnistus ajoneuvon ollessa paikallaan. Suora TPMS asennetaan rengasvaihdon yhteydessä, ja asennusvaatimusten vuoksi suosittelemme hyödyntämään sen käyttöönotossa aina alan koulutuksen saaneita ammattilaisia, joita löydät Point S-liikkeistämme ympäri Suomen.

Epäsuora rengaspaineenvalvonta

Epäsuora valvonta integroidaan ajoneuvon ABS- ja luistinestoantureihin, jolloin voidaan seurata yksittäisen renkaan pyörimisnopeutta sekä vanteiden kautta havaittavia heilahduksia, jotka kielivät ilmanpaine-eroista. Ratkaisu ei ole aivan yhtä täsmällinen kuin suora järjestelmä, eikä se seuraa esimerkiksi renkaan lämpötilaa tai suoraa rengaspainetta. Epäsuora valvonta ei myöskään havaitse paineen menetystä paikalla ollessa.

Vaikka epäsuora valvonta ei ole yhtä tarkka kuin suoraan vanteisiin asennettava valvontajärjestelmä, tarjoaa se hyödyllistä tietoa ja auttaa reagoimaan aikaisemmin rengaspaineen muutoksiin. Epäsuora rengaspainevalvonta on myös helpompi asentaa ja siten kustannuksiltaan suoraa valvontaa edullisempi. Asennus on kuitenkin suositeltavaa tehdä ammattilaisen toimesta, sillä TPMS:n käyttöönotto vaatii aina erikoistyökaluja, tarvittavia ohjelmointilaitteita sekä ennen kaikkea osaavan asentajan.

Katso lähin liike

TPMS-rengaspaineenvalvonta Point S:n ammattilaisilta

Uusissa autoissa valmiiksi asennettu rengaspaineenvalvontajärjestelmä on ollut pakollinen kesäkuusta 2014. Kannattaa muistaa, että aina vanteita tai renkaita vaihtaessa, myös asennettu TPMS-vaatii huomiota. Vanhempiin autoihin järjestelmä ei ole pakollinen, mutta ehdottomasti suositeltava.

TPMS-rengaspaineenvalvonta ei kuitenkaan ole mikään ikävä ohjeistus tai välttämätön paha, vaan ennen kaikkea arjessa mielekäs ja suosiotaan jatkuvasti kasvattava tapa hallita omaa ajoa nykyaikaisen keinoin sekä tehdä siitä entistä turvallisempaa!

Point S-liikkeissämme myytävät korkealuokkaiset ALCAR-vanteet ovat valmiiksi sopivia langattomien TPMS-anturien kanssa. Ammattitaitoiset asentajamme pitävät huolen siitä, että ajoneuvoosi asennettava rengaspainevalvontajärjestelmä on käyttötarkoituksiin sopiva, ja että asennus tehdään varmasti korkeiden teknisten vaatimusten mukaisesti asianmukaisilla työkaluilla ja ohjelmointilaitteilla.

Teemme TPMS-asennukset kattavasti kaiken merkkisiin ja mallisiin ajoneuvoihin. Kauttamme saat näppärästi myös tarvittavat huollot ja varaosat.

Katso lähin Point S-rengasliikkeesi ja tule tutustumaan!

Katso lähin liike